VINUL ! de la NASTERE la MOARTE, de la BUCURIE la DURERE

aug. 31

VINUL ! de la NASTERE la MOARTE, de la BUCURIE la DURERE

Dragi prieteni,

Desi cred ca logic ar fi ca acest articol sa fie cel mai lung, voi incerca sa-l fac cat mai scurt, in cele din urma, ca sa nu mai zica lumea ca scriu prea mult si nu citeste nimeni tot – so what? I don’t give a fuck!

Este adevarat si multi o spun pe la prezentari ca strugurii sunt ca oamenii, iar vinul ne insoteste de la nastere pana la moarte. Un om caruia ii port mult respect spunea ca omul rupe strugurii de pe vita ca si cum ai lua un copil de la sanul mameai, iar acestia isi jura ca se vor razbuna pe omul rau care l-a luat si l-a chinuit; si o face cand este must, o face cand este “tulburel”, o face cand este vin, dar mai ales cand este ” ce mai vin”! Si ne insoteste de la Botez la Impartasamie si de la Cununie la Inmormantare, fiind acolo de fiecare data, cu bune si/sau cu rele.

Mi-am propus sa ma exprim mai putin dar sa va dau o tema de gandire tuturor. Cu ceva vreme in urma vorbeam cu un prieten, Nicu Vasiliu – vinificator intr-un combinat de-al Vincon; si acesta mi-a spus, poate cumva mi-a reprosat ca scriem doar despre beneficiile vinului, despre bucuria de a-l bea, despre vinurile alese etc. si niciodata nu ne-am gandit poate (recunosc ca eu n-o facusem pana atunci) la partea intunecata, de la problemele si luptele duse in industrie pana la efectele nocive ale consumului de vin. I-am promis atunci ca ma voi gandi la acest aspect si am facut-o, insa abia acum am simtit cu adevarat ca pot sa si scriu. Scriu acum pentru ca in diverse moduri, vinul s-a transformat si mi-a transformat bucuria in durere; de la a ma servi si a ma bucura, m-a posedat si m-a deposedat de tot ce era mai bun in mine sau in jurul meu. Da, oare n-ar fi bine sa ne gandim la cat rau face consumul iresponsabil de vin? La cate drame, batai, abuzuri, crime duce? Oare n-ar trebui sa ne indreptam atentia catre milioanele de litri de otrava sociala ce se vinde anual pe piata? Oare “(stirile) violul de la ora 5” bausera Chianti?

Va las pe fiecare din voi sa rezonati si sa reflectati in felul vostru asupra acestei teme.

 

Eu, pentru ca in urma cu 15 ani, am deschis ochii in lumea vinului cu VINARTE – crama la care tin si pentru care voi avea intotdeauna ceva aparte in suflet, am decis sa inchei meteorica mea existenta in lumea publica a vinului, cu aceeasi crama.

Pentru ca in curand imi aniversez 35 de ani de viata traita la frecventa maxima, mi-am facut cadou o “Aniversare”:

aniversare

Acest vin are nevoie de o decantare prelungita, pentru ca este unul din vinurile noastre  de top, este un vin inca viu si puternic, cu taninuri vii, un vin puternic si artagos, care se deschide incet si dezvaluie o paleta aromatica fabuloasa, un vin de zile mari, cum ar fi ziua in care cineva alege sufletul in detrimentul ratiunii; cand cineva umple paharul cu acest vin minunat, cu lacrimi, lacrimi de durere, acestasta este o aniversare sinistra.

Mai multe, vor descoperi cei curiosi.

Multumesc tuturor persoanelor care au insemnat ceva in viata mea, care m-au ajutat, le multumesc din suflet. Va voi avea vesnic in inima si vom putea oricand bea un pahar de vin bun: Razvan stoenescu, Marian Timofti, Catalin Paduraru, Horia Hasnas, Bogdan Dobritoiu, Catalin Mititelu, Mita Octavian, Cristian Vasiliu, Sergiu Nedelea, Arina Antoce, Marius Stoica, Bogdan Dumitrescu, Luminita Tzakis, Raluca & Oliver Bauer, George Mitea si multi altii. Va multumesc pentru experientele si momentele traite impreuna!

 

Va las cu 2 Titani ai muzicii :

 

“Piesa-i gata,

trag oblonul

hei ! ce ploaie e afara!

daca v-au placut bufonii,

mai poftiti si-n alta seara!”

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *