Seva Muntilor Hercinici – Am dat iama prin crama – ep. 6

mai 07

Seva Muntilor Hercinici – Am dat iama prin crama – ep. 6

Dragi prieteni,

Fiind nascut sub salcia plangatoare , pe malul Dunarii, insetat de arsita Baraganului si calit in uscaciunea Muntilor Macin, am purces la o hidratare corespunzatoare: Crama Delta Dunarii – LaSapata – Podgoria Sarica Niculitel – Roze(Merlot) 2013.

20140507_005911

Seva Muntilor Hercinici – Am dat iama prin crama

Adevarat si nu intamplator am pomenit de Muntii Hercinici, ale caror ramasite sunt Muntii Macin, pentru ca din adancurile acestor roci isi trag seva viile din Podgoria S.Niculitel. Am spus mereu si o sustin in continuare, ca vinurile de aici, au nu numai influenta terroir-ului, in sensul subteran ci si caracterul suprateran; vinuri mai aspre, semi-minerale daca pot sa spun asta, vinuri care merg cu pestele prins cu truda de pescari ( nu de gainari/braconieri ), si care unge la suflet pe orice om al Baltilor, cum i-a uns flirturile lui Terente si ranile lui Codin. Numai cei ce au trait cu adevarat aici, inteleg asta si se bucura de vinurile locului, cum se bucura frantuzul de “St. Jacque” langa un Rose de Provence sau italianul de “tagliatelle aldente” langa un “Soave”.

Nu este nici fructat, nici floral, este mai mult mineral, vorba reclamei “il inteleg barbatii”, dar si femeile, numai ca nu-l prea plac; il plac cele crescute pe ponton, cu palma cat lopata si privirea de stiuca flamanda. Eh, mi s-a facut pofta, de icre de stiuca, din acelea cum numai pe aici se fac, vorba raposatului R.A.Roman ” frecate cu ulei din zgarcenie”, ca sa fie mai mult icre “bobotzate” decat maioneza, sa pocneasca intre dinti, iata ce ar unge gatul inainte de a-l curata vinul, si iar si iar si iar.

Seva Muntilor Hercinici – Am dat iama prin crama

 In concluzie, un roze din Muntii Hercinici, unde ciulinii alearga mânati de vantul taios,  iar firele de nisip se rostogolesc in barba roscata a motociclistului insetat… Campam si ne hidratam!!! Cormoranul vegheaza si se infrupta pofticios din viperele dusmanoase!

Ai grija de tine calatorule!

P.S. Ca sa le facem in ciuda italienilor(ca tot sunt proprietarii cramei italieni), l-am asortat si cu tagliatelle italienesti, aldente, cu ghebe sotate.

Va las cu o Geampara batuta si un vin de baut!

https://www.youtube.com/watch?v=WaW_4oKEC5U

Noapte buna natiune!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *