HELL NO !!! Sub semnul SOARElui !

oct. 03

HELL NO !!! Sub semnul SOARElui !

Dragi prieteni,

Dupa o scurta pauza de ratacire, reculegere si regasire, am decis sa merg totusi mai departe pe acest drum, cu aceasta pasiune care imi aduce atata bucurie. Si cum meteoritii vin, pleaca, revin, tot asa revin si eu – definitiv de data aceasta. Si dupa cum “Game Over” a fost o fila de poveste de viata, tot asa este si “Sub semnul SOARElui”.

Ceea ce nu te omoara, te face mai puternic si un sut in fund inseamna un pas inainte. Dupa ce apune Luna, inevitabil rasare Soarele; intotdeauna rasare Soarele. Unii insa, nu reusesc sa-l mai vada vreodata. Diferenta o face modul in care reusesti sa treci peste noapte, daca reusesti; si reusesti cu siguranta daca in noaptea ratacirii este cineva acolo sa ti-o lumineze fie si cu o lumanare; cineva, acel/acei cineva care in zorii noii zile sa te scoata in cearsafuri afara, sa te aseze pe plaja vietii tale si sa-ti arate Soarele rasarind. Cum unii, cum sunt si eu, au norocul sa aiba acei paznici peste noapte, iata ca ajung pe plaja marii lor si privesc rasaritul, atat de frumos, atat de cald, atat de puternic. Eu l-am privit si voi lua de la el toata lumina si caimage1ldura. Acelora care mi-au vegheat noaptea ratacirii le multumesc din suflet, fara sa dau nume – se stiu singuri.

Vinul bun este si mai bun daca il imparti cu prietenii adevarati, cu oameni frumosi; iar eu impart acest pahar cu voi. Si impart acest pahar cu mine, cu sufletul meu care merita tot ce-i mai bun si care se incalzeste acum de la Soare.

Nietzsche a spus ca daca privesti adanc in abis atunci si abisul va privi adanc in tine. Suna cumva infricosator insa lumina interioara este cea care face diferenta. Dupa ce iei toata lumina si caldura de la Soare, te ridici si stai drept, privesti demn inainte si in ochii tai straluceste viata, fericirea, onoarea. Astfel fiind am indraznit sa privesc adanc in abis si i-am vazut monstrii cumpliti iar acestia au privit adanc in mine si au orbit pentru ca au vazut lumina si au simtit caldura, caci nu mor caii cand vor cainii!

Asadar sa ne bucuram de viata si de tot ce ne ofera ea, sa ne bucuram de familie, de prieteni si de tot ce ne ofera ei; sa ne bucuram de noi, de pasiunile noastre si de toate implinirile pentru ca le meritam. Sa ne bucuram de Soare si de toata savoarea lui.

Soare 2009, de la Vinarte – crama mea de suflet – un vin savuros, o desfatare a tuturor simturilor. Inca cel mai bun Cabernet Sauvignon din Romania (cel putin pentru mine) ne confirma cu fiecare sticla grija si atentia vinificatorului Iustin Urucu, pentru creatia sa, pentru clientii sai.

Pentru ca placerea sa fie maxima, da-i aer, lasa-l sa respire cum si tu ai nevoie de aer in viata, pentru a respira adanc si a merge mai departe. Un timp petrecut in decantor il va incanta si relaxa suficient incat sa-ti ofere tot ce are mai bun de oferit, il va face sa vrea sa-ti spuna povestea lui – nu-ti mai ramane decat sa o descoperi. Tu, bucura-te de el cu cineva drag, cu un prieten bun sau cu persoana iubita. Nu fi egoist si imparte notele olfactive de fructe de padure, lemn dulce, tabac, cerneala, eucalipt si ciocolata. Nu te grabi sa-l bei, ai tot timpul la dispozitie, inhaleaza tot parfumul acesta minunat. In fine, nici eu nu rezist mult tentatiei de a sorbi o gura.

Mmmmm, cata catifelare, ce corp, ce gust echilibrat, si ce taninuri coapte. Precum soarele ne incalzeste cu razele sale, asa si Soare ne rasfata cu gustul sau. Parca are cate putin din toate: ceva condimente picante, ceva condimente dulci, fructe, putin pamant – caci din pamant isi trage seva. O plimbare prin herghelie, un strop de cafea, ceva mineralitate; ce mai, o adevarata plimbare prin Paradis.

Pe curand…

P.S.  Viseaza ca si cum ai trai vesnic, dar traieste ca si cum ai muri azi, caci nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai.

 

One comment

  1. Costel /

    Ne bucuram ca nu ai abandonat aceasta pasiune a ta…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *