Degustare de vinuri Budureasca la Restaurant Privighetoarea din Braila

feb. 28

Degustare de vinuri Budureasca la Restaurant Privighetoarea din Braila

Dragi prieteni,

Ieri, 27.02.2014 s-a consumat (adica a avut loc, ca de consumaaattt, s-a consumaaaaat) evenimentul gastro-oenologic organizat in Braila.

S-a intamplat la Restaurantul Privighetoarea, din Gradina Publica, o locatie eleganta cu proprietari tineri si deschisi la tot felul de proiecte indraznete. Dar cum as putea s-o spun eu mai bine decat a spus-o artista care ne-a fost complice?

“Intr-o atmosfera de inceput de primavara, punctata prin vernisajul expozitiei <Ipostaze ale feminitatii>, si acompaniati de muzica…”

Adevarat, am dedicat evenimentul femeii, feminitatii, primaverii si bucuriei renasterii.

Am adus in atentia participantilor 5 vinuri de la Crama Budureasca, respectiv: Sauvignon Blanc – ds(Gama Budureasca), Roze(Gama

Budureasca) – ds, Noble5 – sec, Feteasca Neagra(HoReCa) – sec, Cabernet Sauvignon(Origini) – dulce.

 5 vinuri de la Crama Budureasca

5 vinuri de la Crama Budureasca

Pauzele dintre degustarile de vinuri au fost presarate cu mai multi ghiocei. De exemplu cei trei ghiocei de la Liceul de Arte “Hariclea Darclee” din Braila: Cristina Mototolea cls. a-X-a, Madalin Nedelcu cls. a-X-a, Iulian Larie cls. a-XII-a. Acestia au intretinut atmosfera cu superbe recitaluri de voce, pian si chitara.

Iulian Larie

Iulian Larie

Pe holul de acces in Sala Rosie, au fost expuse lucrarile de arta fotografica ale artistului plastic Raluca Polea, o tanara talentata si ea fosta eleva a aceluiasi Liceu de Arte din Braila. Evident, conform tiparului acestui tip de eveniment, toate vinurile au avut mancaruri asociate cu mare atentie pentru ca toti cei prezenti sa se poata bucura cu adevarat de o experienta gastro-enologica desavarsita. Si cred ca obiectivul a fost atins, portiile de pulpa de rata cu fasole verde trasa in arome de bacon si fasii de morcov sotat, epuizandu-se pe nerasuflate in compania rafinatului Noble 5; iar vrabioara de vita cu ciuperci la gratar a urmat-o sustinuta fiind de hotarata Feteasca Neagra.

Nu vreau sa va fac pofta, dar nu pot sa nu mentionez un vin care mi-a placut de la prima degustare si pana acum, adica si 2012 si 2013 – Roze demisec. Desi orice rest de zahar mai mare de 4gr. ma face sa stramb din nas, acest vin mi se pare minunat. Il declar preferatul meu in zona lui de lucru si am sa va spun ca a facut fata cu brio scoicilor gratinate cu sos de verdeturi, de nu-ti venea sa te mai opresti din mancat. Nu vreau sa descriu tehnic vinurile, pentru ca nu este cazul, dar va recomand cu incredere sa le incercati.

Degustare Roz Demisec

Ce pot sa va spun, asa ca sa ma laud: am avut o audienta numeroasa si minunata, cu multi iubitori de vin, arta si cultura; oameni din politica, administratie, afaceri, cultura si educatie. Toate acestea au fost bine reprezentate de oameni care si-au transformat o seara de joi banala, intr-o seara a relaxarii si rasfatului.

Si pentru ca vinul dezleaga si inimile, directorul teatrului din Braila, Dl. Lucian Sabados, ne-a facut o surpriza si a interpretat cateva piese de jazz si blues la pian, totul spre deliciul audientei.

Dl. Lucian Sabados

Dl. Lucian Sabados

Ca un bonus pentru participanti, prietenul nostru Octav, proprietarul magazinului de vinuri alese “Vinusmundi”, a oferit un discount de 10% pentru toate vinurile Budureasca, pana pe 8 Martie.

Fara sa ma laud, cred ca a fost o seara minunata, un eveniment reusit si care continua seria de degustari in restaurante, imbracate in acte artictice si culturale pentru ca, nu-i asa? vinul este arta.

Pana data viitoare,

In HONOREM DEI et IN HONOREM VINI!

Regia de emisie:

Restaurant Privighetoarea (Bistro Bulevard) Braila

Radu Chiriac & Camelia Gusatu iubitori ai gastro-oenologiei

Radu Chiriac & Camelia Gusatu iubitori ai gastro-oenologiei

Crama Budureasca - sommelier Marius Stoica

Crama Budureasca – sommelier Marius Stoica

Artist plastic - Raluca Polea - www.vinusmundi.ro

Artist plastic – Raluca Polea – www.vinusmundi.ro

Octavian Mita - iubitor de vinuri

Octavian Mita – iubitor de vinuri

REGIA:

ORDO EQUESTRIS VINI EUROPAE CONSULAT ROMANIA – Legat Constanta Scaunul Cavaleresc Galati

Consiliarius Iulian Grigorescu         (mandru brailean iubitor de vinuri, arta si cultura)

Consiliarius Iulian Grigorescu
(mandru brailean iubitor de vinuri, arta si cultura)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *