Conspiratia I.A.Z.

feb. 11

Conspiratia I.A.Z.

Dragi prieteni,

In urma cu cateva zile, mai exact pe 6 Feb. a avut loc in Braila, un eveniment minunat. Cum ce eveniment?

“Conspiratia I.A.Z.”(Iubeste, Ajuta, Zambeste).

Putintica rabdare stimabililor…ca va spui tot. Bunaoara… coplesit de entuziasmul si optimismul prietenilor mei RaSto si M. Vernescu, am pus la cale o degustare de vin mai putin obisnuita. Mai putin obisnuita, pentru ca a fost acompaniata de muzica jazz – Trupa Moonlight Shadow, a fost inconjurata de fotografiile Anei Pavel, care a vernisat ulterior expozitia “Psihoza/Metamorfoza”, a fost descantata de poeziile lui Ciprian Buzoianu si dedicata unui tanar talentat, pe numele lui Andrei Vlad.

Conspiratia I.A.Z.

Conspiratia I.A.Z.

Care degustare? Pai cum care? Intr-o astfel de atmosfera de psihoza, descantec, alint si cant, ce vinuri se puteau potrivi mai bine decat cele ale Cramei Oprisor? Da, prin bunavointa prietenei noastre, membra a Ordinului European al Cavalerilor Vinului – Luminita Tzakis, ne-am putut bucura de incantatoarele vinuri de la Oprisor. Degustarea a fost deschisa de Razvan Stoenescu, bautor de vinuri albe si rozeuri, care a facut o prea completa prezentare Caloianului – Sauvignon Blanc 2013, La Cetate – Chardonnay 2011 si rozeului Caloian 2013. Nu este cazul sa intram in detalii acum, dar verdictul l-au dat participantii: ” bune dom’le, bune!”.

Conspiratia I.A.Z.

Conspiratia I.A.Z.

Cand veni vorba de vinurile rosii, pai ce sa vezi? Pica treaba pe mine (nu ca n-as fi stiut) si iata cum toata starea mea subreda de sanatate, a inceput sa se transforme catinel intr-o bucurie nemarginita, cand in mana mi-a picat un pahar, iar ospatarul a turnat in el licoarea rosie. Feteasca Neagra – La Cetate a facut ca unii participanti sa uite ca este tarziu si ei vin de la job dupa o zi de munca si le-a descretit fruntile pe loc. Mai, dar stai sa vezi ca dupa Feteasca s-a pus Dragaica pe joc si descantec, de mi-a inveselit toti musteriii, care nu mai conteneau sa intrebe si sa se mire de acest vin (poate sare careva sa comenteze aiurea, ca pun mana pe caramida…).

Conspiratia I.A.Z.

Conspiratia I.A.Z.

Si toate au fost bune si la locul lor, pana cand am anuntat surpriza serii: in acelasi scop nobil, autorul vinului “Ispita”, Liviu Grigorica, ne-a trimis o sticla cu autograful sau. Noi, n-avem ce face si o scoatem la licitatiune, asa, sa vedem cat de mult le-au placut vinurile musteriilor… Si-apoi unde s-au pus cocoanele pe licitat nenicaaaa, ptiuuuu, nici c-ai mai vazut; lupta in toata regula dom’le. Da, stii cum e, nu-i pentru cine o doreste, ci pentru cine o plateste! Astfel ca o doamna mai hotarata a dat banu’ si-a luat sticla. Pam ! Pam!

Ei, dar ce sa vezi? Mai era in sala o sticla; tot “Ispita”, insa fara autograful autorului. Totusi le-am facut doritorilor o oferta: premiul 2 – la cea de-a 2-a valoare licitata, o poate achizitiona si primeste autografele organizatorilor. Ceea ce s-a si intamplat!

De final si-n incheiere nu spun decat atat: recunosc si-mi cer scuze fata de toti participantii pentru ca am fost neincrezator si m-am indoit de finele calitati umane si sociale ale brailenilor! Promit sa n-o mai fac, dar sper ca voi sa mai veniti 🙂

Si nu am uitat, dar am lasat la final prezentarea “regiei de emisie”:

Organizatori:

Razvan Stoenescu - www.vin2.ro

Razvan Stoenescu – www.vin2.ro, blogger de vin, pasionat de vin

ORDINUL EUROPEAN AL CAVALERILOR VINULUI – CONSULAT ROMANIA LEGAT CONSTANTA SCAUN CAVALERESC GALATI

Conspiratia I.A.Z.

Consiliarius Iulian Grigorescu – www.pistoanebaricate.ro, pasionat de vin, blogger de vin;

MUZEUL BRAILEI

Mariana Vernescu - pasionata de vin

Mariana Vernescu – pasionata de vin

CENTRUL CULTURAL NICA PETRE

Maria Stoica - sef sectie arta

Maria Stoica – sef sectie arta

                CRAMA OPRISOR

LUMINITA TZAKIS - Reprezentant Crama Oprisor - Hospita @ Ordinul European al Cavalerilor Vinului

LUMINITA TZAKIS
– Reprezentant Crama Oprisor
– Hospita @ Ordinul European al Cavalerilor Vinului

                       Restaurant PRIVIGHETOAREA

Restaurant Privighetoarea

Restaurant Privighetoarea

Radu Chiriac cu participarea: THE MOONLIGHT SHADOW BAND, Cornelia Buzoianu, Crin Grigore, Cristian Cazan

Radu Chiriac cu participarea: THE MOONLIGHT SHADOW BAND, Cornelia Buzoianu, Crin Grigore, Cristian Cazan

Ciprian Buzoianu - artist

Ciprian Buzoianu – artist

 Ana Pavel - artist

Ana Pavel – artist

Beneficiar - Andrei Gabriel Vlad - violonist

Beneficiar – Andrei Gabriel Vlad – violonist

Photos by:  Hospita Cristina Grigorescu  - pasionata de fotografie, pasionata de vin, membra a Ordinului European al Cavalerilor Vinului

Photos by: Hospita Cristina Grigorescu – pasionata de fotografie, pasionata de vin, membra a Ordinului European al Cavalerilor Vinului, sommelier

Octavian Mîtã - www.vinusmundi.ro  - fotograf profesionist, pasionat de vinuri, proprietar de magazin de vinuri

Octavian Mîtã – www.vinusmundi.ro – fotograf profesionist, pasionat de vinuri, proprietar de magazin de vinuri

to be continued…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *