Conspiratia I.A.Z. – ep. 2

apr. 17

Conspiratia I.A.Z. – ep. 2

Dragi prieteni,

Dupa cum am anuntat, iata ca s-a intamplat: continuarea evenimentului “Conspiratia I.A.Z.”. Cum nu stii? Pai daca ai lipsit… ca doar te-am anuntat. Las ca n-au intrat zilele-n sac; dar macar sa-ti spui ce-ai pierdut.

Pai ai ratat sa mergi prin ploaie. Dar ce ploaie! Ploua de te topea! Ah, da, hai ca ma iau cu vorba si pierd firul ploii, pardon, actiunii: deci, ai ratat sa mergi prin ploaie pana la Casa P.S.Goanga, unde intr-o atmosfera calda si intima, asteptau sa va incante simturile, vinuri, artisti, prieteni dragi etc.

Conspiratia I.A.Z. - ep. 2

Conspiratia I.A.Z. – ep. 2

Gata, ca spun tot! Pai dornice sa fie degustate, au asteptat cuminti, vinurile oferite de Vinarte.

Urare de bun venit ne-a facut gazda noastra, Dl. Director Mircea Ciucasu, caruia ii multumim si pe aceasta cale pentru gazduire. Dar cum nu se putea sa fie o simpla degustare de vinuri, ne-au incantat auzut cu minunate recitaluri, cei din Trupa Generatii, condusi cu maiestrie de dl. Prof. Dumitru Popescu, dar si de recitalurile de chitara clasica sustinute de talentatul elev al Liceului de Arte “H. Darclee” din Braila – Madalin Nedelcu. Vinurile? A, da, vinurile! Vinurile au fost minunate si au acoperit o mare diversitate de preferinte, insa departe de a epuiza toata paleta oferita de Vinarte.

Madalin Nedelcu

Madalin Nedelcu

Astfel ca Iulian Grigorescu, adica eu, am prezentat cu mare bucurie un Riesling – Cuvee D’excellance, proaspat, savuros, apoi un Roze – Vinarte Terase Danubiene… stomacul? a, nu, stomacul nu s-a suparat pentru ca n-a fost chiar gol, am avut ceva gustarele oferite de Restaurantul Privighetoarea. Cu bucurie am trecut la povestirea unui vin deosebit – Nedeea – si am constatat cu bucurie ca participantii la degustari prind curaj de la un eveniment la altul si incep sa-si spuna parerile, simtamintele etc. Asa s-a intamplat si de data aceasta povestind cu participantii si despre Prince Mircea, vinul cu care am incheiat seria de rosii, dar si Tamaioasa Romaneasca, pariul reprezentantului cramei – David Nicolae care a lasat pentru incheierea degustarii, acest vin alb; vin prezentat de somelierul de serviciu – Cristina Grigorescu.

Prince Mircea

Prince Mircea

Eheheii, dar sa nu uitam de ce ne-am adunat la acest eveniment! Pai, pentru ce altceva decat sa ajutam un copilas talentat, pe numele sau Andreea Husanu, artist plastic talentat, studenta la Cluj, dar care, din pacate nu a putut ajunge cu lucrarile sale la eveniment. Am primit insa promisiunea ca va pregati o expozitie cu prima ocazie. Tot in scopul caritabil, am primit de la Vinarte, spre licitare, o sticla deosebita: Prince Matei -2001 Magnum, cu autograful dlui. S. Faleschini; dar si 2 sticle de Prince Matei 2009. Si nu inchei fara sa va spun ca doar cei prezenti au aflat ca timp de o saptamana, la magazinul specializat Vinus Mundi, pot cumpara vinurile prezentate cu o reducere de 10 %. Sîc!

Conspiratia I.A.Z. - ep. 2

Conspiratia I.A.Z. – ep. 2

Desi spatiul a fost mic, vremea potrivnica, iar participarea restransa, noi, cei prezenti, ne-am simtit minunat, ne-am bucurat de vinurile create cu mare arta de cei de la Vinarte si ne-am dat intalnire si in alte imprejurari imprejmuite tot cu vin…

mai multe poze aici

Regia de emisie:

coc5

ORDINUL EUROPEAN AL CAVALERILOR VINULUI – CONSULAT ROMANIA – LEGAT CONSTANTA – SCAUN CAVALERESC GALATI – Consiliarius Iulian Grigorescu – pasionat da vin, pasionat blogger de vin, degustator autorizat

 Absent motivat:

Razvan Stoenescu - www.vin2.ro

Razvan Stoenescu – www.vin2.ro, blogger de vin, pasionat de vin, degustator initiat

  MUZEUL BRAILEI

Mariana Vernescu – pasionata de vinuri

CASA DE CULTURA A MUN. BRAILA       CASA P.S. Goanga - Mircea Ciucasu

CASA DE CULTURA A MUN. BRAILA – CASA P.S. GOANGA – Mircea Ciucasu, director, pasionat de vinuri

 VINARTE

 Nicolae David

Nicolae David

Reprezentant crama:

Hospita Cristina Grigorescu  - sommelier; - pasionata de vin; - membra a Ordinului European al Cavalerilor Vinului;

Hospita Cristina Grigorescu – sommelier; pasionata de vin; membra a Ordinului European al Cavalerilor Vinului;

Restaurant Privighetoarea

Restaurant Privighetoarea

Trupa Generatii indrumator: Prof. Dumitru Popescu

Trupa Generatii indrumator: Prof. Dumitru Popescu

Beneficiar:

Andreea Husanu

Andreea Husanu – artist plastic

Photos by :

Octavian Mîtã - www.vinusmundi.ro - fotograf profesionist, pasionat de vinuri, proprietar de magazin de vinuri

Octavian Mîtã – www.vinusmundi.ro – fotograf profesionist, pasionat de vinuri, proprietar de magazin de vinuri

To be or not to be…

Noapte buna natiune!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *