Concursul de vinuri “Pistonul de AUR”, editia a VIII-a, Braila 2018

ian. 30

Concursul de vinuri “Pistonul de AUR”, editia a VIII-a, Braila 2018

Dragi prieteni,

In 27 si 28 Ianuarie 2018 a avut loc la Braila, cea de-a VIII-a editie a concursului de vinuri “Pistonul de AUR”, concurs pe care il organizez impreuna cu prietenul meu, blogger-ul Razvan Stoenescu, aka vin2.ro. 

Editia de anul acesta mi-a adus bucuria de a inregistra 306 probe in concurs, provenite de la 76 de crame din 12 tari (Romania, Rep. Moldova, Bulgaria, Grecia, Italia, Spania, Portugalia, Franta, Germania, Chile, Africa de Sud, Australia), probele din Ungaria si Serbia gasindu-si sfarsitul in mainile “animalelor” de la firmele de curierat 🙁  Trec peste asta si mentionez ca juriul a fost format din 25 de profesionisti  ( profesori universitari, doctori in oenologie, winemaker-i, degustatori autorizati – membri A.D.A.R, detinatori de certificari W.S.E.T, somelieri de renume, jurnalisti de vin etc.) din Romania si Republica Moldova, constituiti in 5 comisii de jurizare. Jurizarea s-a efectuat in “blind”, din pahare TIP O.I.V. pe fisa de 100 pct.

Pentru prima data in istoria concursului am deschis portile si “profanilor”, organizand in ziua a 2-a de concurs, o jurizare cu jurnalisti si una cu amatori/consumatori, care au acordat “Premiul Presei” si “Premiul Consumatorului”;

Din ciclul “confesiuni” : nu pot sa nu marturisesc ca am fost la un pas de a anula concursul din lipsa de fonduri, ca aceasta editie m-a epuizat fizic si psihic, ca am simtit gustul amar al ignorantei si indiferentei multor crame, care nu s-au sinchisit sa respecte termenul de expediere a probelor si ca a trebuit sa inregistrez si sa sortez probe pana in ziua concursului – dragi producatori, asta este lipsa de respect fata de voi in primul rand, apoi fata de mine; apoi este dovada ca visati cai verzi pe pereti, fapt ce constituie raspunsul la multe intrebari si nemultumiri pe care le aveti. DA, o spun fara retineri si fara frica, multi nu merita sa le cumparam vinul, sa-l promovam, sa-l vindem etc. pentru ca lor nu le pasa de nimic… trist, dar adevarat.

Dupa aceasta editie epuizanta, dezarmanta si “chinuita” trebuie sa…

…multumesc singurului OM care a facut tot ce a putut pentru a ma ajuta la pregatirea concursului – somelierul Cristian Vasiliu caruia ii multumesc din suflet !!!

…multumesc in primul rand Primariei Municipiului Braila si Domnului Primar Viorel Marian Dragomir, care au inclinat balanta in favoarea desfasurarii concursului, suportand cazarea juratilor!

…multumesc din suflet familiei Chiriac – “iubire” de la restaurantul Privighetoarea pentru tot ajutorul oferit in ultimii ani, pentru ca m-au si ne-au suportat si ne-au tratat formidabil!!!

…multumesc partenerului Razvan Stoenescu pentru tot!

…multumesc echipei de somelieri OSR2011 care au facut un serviciu exemplar ( Cristian, Gabi, Any, Cosmin)!!!

…multumesc SPONSORULUI PRINCIPAL – CASA DE VINURI COTNARI – Victor Deleanu, care sustine de 3 ani concursul si fara de care nu am fi  putut merge mai departe!

…multumesc sponsorilor Pancronex – Paul Bordei, Dagmar – Radu Rizescu; Document – Razvan Stoenescu;

…multumesc partenerilor media Vinul.ro – Cezar Ioan; Cosmin Tudoran – Profu’ de VIN !

…multumesc partenerilor Est Motors Braila – dealer Ford – Ovidiu Dimofte; Vinus Mundi – Octavian Mita;

…multumesc juratilor: Arina Antoce, Cintia Colibaba, Simona Mardale, Madalina Staicu, Viorica Ombun, Razvan Stoenescu, Andrei Cibotaru, Cosmin Tudoran, Dan Prisacaru, Ovidiu Maxim, Eduard Grama, Marian Timofti, Daniel Duica, Bogdan Dumitrescu, George Ignat, Gabi Lacureanu,  Horia Hasnas, Laurentiu Horodnic, Cezar Ioan, Costel Tarbuc, Octavian Mita, Sorin Macoviciuc, Silviu Serban, Adrian Dolghin, Traian Petrea pentru ca si-au sacrificat un weekend si au venit la concurs, pentru profesionalismul si seriozitatea cu care si-au indeplinit misiunea!

…si nu in ultimul rand multumesc familiei mele pentru ca ma intelege (oare?) dar cu siguranta pentru ca ma suporta si ma sprijina!!!

Pentru editia din 2019, daca va exista, pregatesc o abordare radical diferita, conditii noi, standard mai ridicat, marketing pentru castigatori etc. STAY TUNED!!!

Let’s kick some corks!!! Dream on…

In continuare aveti clasamentul si galeria foto!

2 comments

  1. la anul… va fi
    si va fi mult mai bine.
    tot zbuciumul tau nu a fost deloc in zadar.
    vei vedea!

  2. Felicitari,nu va descurajati nu priviti inapoi decat a verifica ce nu a functionat,fiecare incercare odata depasita va consolideaza experienta si veti deveni mult mai determinat in realizarea proiectelor viitoare
    Mult Succes ! Cu Stima.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *