Castigatorii concursului de vinuri “Pistonul de Aur”, Ed. a 2 a, Braila 2014

oct. 15

Castigatorii concursului de vinuri “Pistonul de Aur”, Ed. a 2 a, Braila 2014

Dragi prieteni,

Dupa cum am anuntat, luni 13 Octombrie 2014 , a avut loc concursul de vinuri “Pistonul de Aur”®, sectiunea Feteasca Neagra. Evenimentul a fost gazduit de Restaurant Privighetoarea ****, din Braila.

Daca la prima editie juriul a fost format din motociclisti, iata ca la cea de-a doua, juriul a fost format din membrii Rotary Club Braila, persoane din toate domeniile ocupationale, consumatori de vinuri de calitate, oameni care sunt si pot fi oricand potentiali consumatori ai acestor vinuri. Ca si la prima editie, concursul a avut o singura sectiune – “Feteasca Neagra”.

Iata ca dupa cateva ore de pregatiri intense, de secretizat probele, de intocmit tabelele si de printat toate cele necesare, s-a apropiat si ora stabilita pentru intalnire. Ajuns la locul faptei, am facut ultimele aranjamente, apoi am repartizat juratii la locurile lor. Juratii au fost in numar de 18 in afara de mine.

!!! ATENTIE ! ATAT CLUBUL DE VINURI “PISTOANE BARICATE®” CAT SI“ROTARY CLUB BRAILA”  RECOMANDA CONSUMUL MODERAT SI RESPONSABIL DE VIN SI BAUTURI ALCOOLICE. 

 

Din nou a fost alaturi de noi  “G9″(Generatia Noua a Industriei Vinului si Spirtoaselor®), prin Cristina Grigorescu – sommelier,  care s-a ocupat de secretariat si de servirea vinurilor.

Date tehnice:

In concurs au fost inregistrate 18 probe plus o proba de calibrare, in total 19 etichete. Dintre ele, 15 probe au fost trimise de producatori, carora doresc sa le multumesc din toata inima si pe care doresc sa-i felicit si pentru premiile obtinute, precum si pentru munca pe care o desfasoara pentru a ne oferi vinuri de cat mai buna calitate.

Celelalte 4 au fost achizitionate de sponsorul “Asociatia OEVE Dunarea de Jos”.

Proba de calibrare a fost Alira Grand Vin 2011. Vinul a fost medaliat cu AUR la concursul “Premiile de Excelenta Vinul.ro” – 2013

Anul de recolta: 9 probe au fost 2013, 3 au fost 2012, 5 probe au fost din 2011 si 2 probe au fost din 2008.

Punctajul:

a) Punctarea s-a facut pe sistemul celor 100 de puncte;

b) Pragurile au fost urmatoarele:

– AUR  de la      88 la   100 pct.

– ARGINT de la 82 la 87,99 pct.

– BRONZ de la   79 la 81.99 pct.

c) Cele 3 trofee : locul I, II si III, s-au acordat dupa repunctarea probelor care au luat AUR in prima runda.

d) Notele de la extreme au fost eliminate.

CASTIGATORII:

Premiul:
LOCUL 1 – CRAMA OPRISOR – LA CETATE – I.G. – DEALURILE OLTENIEI – SEC – 2012

LOCUL 2 – LICORNA WINEHOUSE – SERAFIM – D.O.C.-C.M.D. – DEALU MARE – SEC – 2013

LOCUL 3 – CRAMA CEPTURA – D.O.C. – C.M.D. – DEALU MARE – SEC – 2012

mai bine organizate si lista CLASAMENT(click aici):

CLASAMENT_page_001

 

Trofeele si diplomele vor fi expediate catre producatori direct sau prin reprezentanti, in masura in care voi primi adresele sau contactele respective.

In concluzie, lucrurile s-au intamplat asa cum mi-am imaginat, premiile sunt asa cum le-au hotarat cei ce le-au degustat, care nu au simpatii sau antipatii, care nu au stiut ce vin degusta si nu pot fi suspectati de incorectitudine.

Multumesc pentru participare tuturor Cramelor participante:

# Alira, Crama Oprisor, Vinarte, Casa de vinuri Cotnari, Budureasca, Alcovin Macin, Crama Delta Dunarii, Domeniile Ostrov, Stenota Winery, Domeniul Vladoi, Apcovin tata si fiul, Via Domnului, Domeniile Dealu Mare Urlati, Licorna Winehouse, Vitis Metamorfosis, Crama Ceptura.

Multumesc si Cramelor care nu au participat. Vor primi in continuare invitatii la evenimentele pe care le voi organiza.

Multumesc pentru sustinerea oferita conducerii restaurantului “Privighetoarea” si organizatiei “Generatia Noua a Industriei Vinului si Spirtoaselor”®.

In final, le multumesc pentru promptitudinea cu care au raspuns invitatiei si pentru modul deosebit de serios in care au tratat acest eveniment colegilor rotarieni de la Rotary Club Braila.

Pana la urmatorul concurs,

Noapte buna natiune!

Ramaneti cu o legenda a jazz-ului: Chico Freeman – Essence of silence

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *