Castigatorii concursului de vinuri “Pistonul de Aur”, Ed. 1, Braila 2014

aug. 17

Castigatorii concursului de vinuri “Pistonul de Aur”, Ed. 1, Braila 2014

Dragi prieteni,

Dupa cum am anuntat, vineri, 15 August, a avut loc concursul de vinuri “Pistonul de Aur”®, sectiunea Feteasca Alba si Feteasca Regala. Evenimentul a fost gazduit de Scoala de somelieri Bella Italia si Franciza Pizzeria Bella Italia, din Braila.

Deoarece blogul acesta a plecat de la cele doua pasiuni ale mele, respectiv vinurile si motociclismul, am decis sa aduc si mai aproape cele doua lumi, astfel sa ofer camarazilor motociclisti si o experienta noua, zic eu si interesanta, iar cramelor sa le dam un feed-back cat mai autentic, de la oameni care pot fi oricand potentiali consumatori ai acelui vin. Pentru ca nu este nici simplu si pentru ca nu am vrut sa fie efortul mare nici pentru producatori, concursul a avut doar o sectiune, respectiv de vinuri albe, din soirile Feteasca Alba si Feteasca Regala.

Iata ca dupa cateva ore de pregatiri intense, de secretizat probele, de intocmit tabelele si de printat toate cele necesare, s-a apropiat si ora stabilita pentru intalnire. Mi-am incalecat calul de otel si am pornit catre locul cu pricina.

La scurt timp dupa ce am facut ultimele retusuri, iata ca se aude un zgomot puternic de afara – erau motociclistii, piesa lipsa din angrenajul ce urma sa se puna in miscare. Prezentari, saluturi si sa trecem la treaba, ca nu-i vreme de pierdut.

!!! ATENTIE ! ATAT CLUBUL DE VINURI “PISTOANE BARICATE®” CAT SI ” RC ON THE ROAD TO HEAVEN” CONDAMNA VEHEMENT CONSUMUL DE ALCOOL LA VOLAN SAU PE MOTOCICLETA, PRECUM SI INCALCAREA REGULILOR DE CIRCULATIE. TOTODATA RECOMANDAM CONSUMUL MODERAT SI RESPONSABIL DE VIN SI BAUTURI ALCOOLICE. NICIUN PARTICIPANT LA ACEST EVENIMENT NU A INGHITIT VINURILE DEGUSTATE IN CONCURS SI NICI NU A CONSUMAT ALTE BAUTURI ALCOOLICE IN TIMPUL EVENIMENTULUI.

Juriul a fost format din motociclisti, mai mult sau mai putin cunoscatori, dar potentiali consumatori ai acestor vinuri. Pe aceasta cale doresc sa multumesc pentru participare si pentru modul civilizat si serios in care au tratat evenimentul(da buey, exista si mototciclisti civilizati si educati). Din nou multumiri si felicitari motociclistilor de la RC “ON THE ROAD TO HEAVEN” Braila-Galati.

Din juriu au mai facut parte si Catalin Stefan Mititelu, sommelier si reprezentant de vanzari al producatorului Crama Delta Dunarii/LaSapata precum si Octavian Mita, proprietarul magazinului specializat de vinuri http://www.vinusmundi.ro/ .

In calitate de organizator/presedinte de juriu/ motociclist – subsemnatul, adica Iulian Grigorescu.

Surpriza placuta a venit pe ultima suta de metri din partea conducerii “G9″(Generatia Noua a Industriei Vinului si Spirtoaselor®), care a delegat-o pe Cristina Grigorescu – sommelier si motociclista sa se ocupe de servirea vinurilor.

Date tehnice:

In concurs au fost inregistrate 20 de probe. Dintre ele, 13 probe au fost trimise de producatori, carora doresc sa le multumesc din toata inima si pe care doresc sa-i felicit si pentru premiile obtinute, precum si pentru munca pe care o desfasoara pentru a ne oferi vinuri de cat mai buna calitate.

Celelalte 7 au fost achizitionate de sponsorul “Asociatia OEVE Dunarea de Jos”.

Din cele 20 de probe, 14 au fost de Feteasca Regala si 6 de Feteasca Alba.

Anul de recolta: 10 probe au fost 2013, 8 au fost 2012 si 2 au fost din 2011.

Punctajul:

a) Punctarea s-a facut pe sistemul celor 100 de puncte;

b) Pragurile au fost urmatoarele:

– AUR  de la      88 la   100 pct.

– ARGINT de la 82 la 87,99 pct.

– BRONZ de la   79 la 81.99 pct.

c) Cele 3 trofee : locul I, II si III, s-au acordat dupa repunctarea probelor care au luat AUR in prima runda.

d) Notele de la extreme au fost eliminate.

CASTIGATORII:

Premiu/pct.   Crama/Producator  Gama  Podgoria   TIP            Soiul         Zahar      Anul
I – 93.83    Mera Com International Varancha/ Cramele Putna  Dealurile Vrancei  I.G. Feteasca Regala demisec 2013
II – 91.16   Casa de vinuri Husi  Casa de vinuri Husi                       Husi                   D.O.C. Feteasca Regala sec          2013
III – 90.08Castel Vinum/Villa Vinea Premium                               Tarnave       D.O.C. – C.M.D Feteasca Regala sec 2012

mai bine organizate si lista completa aici:

CLASAMENT CONCURS

Trofeele si diplomele vor fi expediate catre producatori direct sau prin reprezentanti, in masura in care voi primi adresele sau contactele respective.

In concluzie, lucrurile s-au intamplat asa cum mi-am imaginat, premiile sunt asa cum le-au hotarat cei ce le-au degustat, care nu au simpatii sau antipatii, care nu au stiut ce vin degusta si nu pot fi suspectati de incorectitudine.

Multumesc pentru participare tuturor Cramelor. Multumesc si Cramelor care nu au participat.

Multumesc pentru sustinerea oferita Scolii de somelieri Bella Italia si organizatiei “Generatia Noua a Industriei Vinului si Spirtoaselor”®.

In final, le multumesc pentru promptitudinea cu care au raspuns invitatiei si pentru modul deosebit de serios in care au tratat acest eveniment camarazilor motociclisti din Braila si Galati, de la RC ON THE ROAD TO HEAVEN.

©graphic design by Octavian Mita – professional photographer.

Pana la urmatorul concurs,

Noapte buna natiune!

 

Ramaneti cu Devils Lullaby – a tribute to world wide bikers

 

 

One comment

  1. Felicitari pentru participanti si pentru organizatori. Multa bafta si la cat mai multe editii incheiate cu succes .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *