Aventuri oenogastronomice in Braila. Ep. 2 – Restaurantul Heavens
aug. 19

Dragi prieteni,
Iata ca am ajuns si la episodul 2, nu ca ar fi 200, dar in perioada asta, cu vara, concedii etc. recunosc ca am tras putin frana cu scrisul. Insa recuperam pe parcurs. Asadar, intr-o seara pe cand se desfasura la Braila cursul de somelieri, organizat de OSR2011(Organizatia Somelierilor din Romania) in parteneriat cu Scoala Bella Italia, am profitat de ocazie si l-am invitat la cina pe somelierul Marian Timofti, Presedinte al OSR2011. si lector la cursul de somelieri.
Am decis sa mergem la restaurantul Heavens, ocazie cu care sa facem si recenzia.
Ca si la recenzia anterioara, am preferat terasa, generoasa, cu alei frumos petrecute peste iazul cu crapi japonezi. Terasa racoroasa, masa curata, MUZICA NEDERANJANTA – da, ma repet, scriu cu majuscule deoarece cred ca muzica data cu atat mai tare cu cat apar mai multi clienti, mi se pare mai grava decat un ospatar nepregatit.
Cat am asteptat, mi-am aruncat un ochi prin “Meniu”: La Putere Merlot– 65 ron; Jidvei Ana – 100 ron; L.L. Grand Ardeche – 80 ron; Vinarte Prince Mircea 2011 – 85, DeltaDunarii Aligote – 35. Restaurantul nu are o diversitate prea mare de vinuri, sampaniile/spumantele sunt descrise si incadrate gresit. Interesant este meniul care are un numar destul de mare de pagini si numerotate. Am mai sesizat ceva traduceri incorecte ale diverselor feluri de mancare si ingrediente incorecte raportate la retetele originale (in general este vorba despre paste). Din specialitati as aminti “Platou de vita pe roca” – 47ron si “Rata imperiala” – 45,6ron. Pe roca se poate comanda orice tip de carne. Mai au si carne de vita maturata in frigider special, insa a trebuit sa intrebam daca este disponibila, deoarece nu figureaza in meniu si nici ospatarita nu ne-a spus de ea.
Ca si in cazul anterior, domnisoara care ne-a servit era in bezna, insa la fel de bine intentionata. In momentul in care am inceput “mofturile” la vin, am fost recunoscuti de un ospatar si “turnati” la sefa; fapt care , din fericire, nu a schimbat foarte mult lucrurile. Oricum, aceasta a asteptat un moment prielnic si a venit sa ne salute si sa ne intrebe daca totul este ok. Apreciem. Sarut mana. Revenind la tanara ospatarita, nu stia mai nimic si s-a scuzat cu faptul ca este mai noua si nu prea bine pregatita. OK.
Comanda: Salata, Antricot de vita maturata cu ciuperci sote – Dl. Timofti; T-BONE cu legume la gratar – eu; vinul a fost Vinarte – Prince Mircea 2011; apa si o cafea. ATENTIE !!! Nu este de ratat amanuntul ca domnisoara ne-a recomandat un vin rosu…poate de la Jidvei, daca dorim. Din pacate nu am avut ocazia sa-l vedem si sa-l bem, deoarece somelierul comesean nu s-a putut abtine si i-a spus ca nu s-a inventat inca… pam-pam!!!
Am apreciat faptul ca mi-a fost schimbat cutitul, care i s-a parut necorespunzator ospatarului care l-a adus, insa nu am apreciat “tablesheet-ul”, care nu se pune pe masa unui restaurant.
A venit si vinul!!! Evident ca vinul era la temperatura camerei, dar de data aceasta camera avea 27.7 grade Celsius, moment in care am fost si deconspirati(am scos termometrul ca sa-l conving pe ospatar ca e fierbinte). L-am refuzat, au cautat prin pivnita, l-au racit pe ala, cert este ca ne-au adus vinul la o temperatura decenta. Decapisonarea insa, a fost uluitoare, adica cu POC!!! Bravos! Ne-ai dat pe spate! Paharele….nu tocmai ce ne doream, adica necorespunzatoare, din pacate.
Mancarea, nu arata rau , insa legumele nu au fost la fel de gustoase ca cele de la Fenice. Vita….nu am fost intrebati cum o dorim, drept urmare Dl. Timofti a primit o portie de vita facuta “medium-medium rare”, insa a mea a venit “in sange catre viu/vaca muuu in farfurie” pe o portiune, si bine facuta pe cealalta. Bleah! Aceeasi poveste peste tot!
Total amenda: 241.60 ron, ceea ce zic eu ca e mai putin decat la Fenice, in conditiile in care sunt destule plususri; macaz zona si faima….
Mai jos sunt tabelele de evaluare:
Chiar nu stii vinul rosu de la jidvei!!!? Este rose-ul Mysterium tinut desfacut la cald…
scuze, nu am atins acest nivel de performanta… :))
ATENTIE!!!!
Am primit un email, pe care il apreciez foarte mult, sincer. Este de la un anumit domn Silviu, de la Heavens, care scrie:
“Buna ziua,
Va multumesc ca ati venit la noi in restaurnat. Site-ul este o initiativa excelenta!
Am notat toate sugestiile dv. pe care vom incerca sa le remediem.
Va asteptam cu drag din nou!”
Nu pot decat sa fiu uimit, si totodata bucuros ca unii oameni, chiar sunt atenti la feedback-ul clientilor, macar la nivel declarativ. Bravo domnilor, un mare + pentru aceasta declaratie!