Am dat iama prin crama

mart. 13

Am dat iama prin crama

Avand ceva de lucru la PC, m-am gandit ca n-ar fi rau sa am companie, asa ca am dat iama prin crama si mi s-a lipit de mana o sticla deosebita – Terra Valachorum II. Pentru cei ce nu stiu, si am convingerea ca sunt foarte multi, T.V. este un proiect al Ordinului European al Cavalerilor Vinului(O.E.V.E.). Acesta consta in faptul ca diversi producatori autohtoni, atent selectionati de comisia stiintifica a Ordinului, produc exclusiv pentru O.E.V.E si in serie limitata, vinuri exceptionale. Aceste vinuri, sunt comercializate doar in interiorul Ordinului, iar sumele stranse, sunt folosite pentru sustinerea diverselor proiecte ale Ordinului.

In cazul de fata avem de-a face cu un vin produs de Crama Girboiu, Editie Limitata, sticla 196/500, vin alb, sec, anul recoltei 2012, 13% vol. ,un cupaj din Plavaie, Sauvignon Blanc si Riesling Italian, I.G. Dealurile Vrancei.

Vinul este prezentat intr-o sticla eleganta, supla, grea, de calitate si inchisa la culoare – un bun ajutor pentru cei ce doresc sa pastreze o vreme vinul. Eticheta il are pe Stefan Cel Mare si Sfant desenat din cuvintele unei poezii.

Purced la intovarasirea cu personajul si constat ca are o culoare tanara, alb-verzuie, limpede si clara, nu prezinta urme de particule sau alte asemenea. Nasul spune destul de clar ca S.B. este rezidentul sticlei, celelate doua soiuri fiind in proportii mai mici si avand rolul lor in armonizarea gustului. Pe langa nasul tipic de S.B. se mai pot simti ceva flori albe de mai – discrete.

Aluneca repede pe gat si ma invioreaza brusc – e proaspat si vioi, dar “manierat” si hotarat. Se prezinta cu o aciditate destul de ridicata, si cu alcoolul bine deghizat. Desi este un vin alb, imi lasa impresia ca vrea sa-si spuna povestea pe toata durata tovarasiei, pana la ultima picatura; se deschide incet, timid ca o mironosita si imi spune ceva despre mere verzi, caise parguite si grapefruit pe gingii. Postgustul vine cu migdale crude si pomelo. Ma indeamna sa beau si sa scriu, sa scriu si sa beau, dezvaluindu-si inca o caracteristica.

Pentru cei de simt nevoia sa puncteze sau sa vada puntaje pentru vinuri, in urma evaluarii, la acesta au rezultat 89 pct.

M-as lasa furat de val, insa n-am la mine vesta de salvare.

Un vin excelent, bun de baut primavara, vara, ziua sau seara, cu prietenii sau singur, oricum ar fi, doar bine racit sa fie.

“In timpul vitejiilor,

Cuprins de-un sacru dor,

Visai unirea Daciei,

Cu-o turma s-un pastor;

O! mare umbra-eroica,

Priveste visul tau:

Uniti suntem in cugete,

Uniti in Dumnezeu.”

IN HONOREM DEI et IN HONOREM VINI !!!

Vin produs de Crama Girboiu, Editie Limitata

Vin produs de Crama Girboiu, Editie Limitata

P.S. Pana la ultima picatura, treaba s-a terminat, relaxarea s-a instalat, emotiile s-au descatusat…

Intr-o profunda stare de pace si bucurie, inchid laptopul pe acordurile Pink Martini – Ninna nanna…

“Ninna nanna marinare

‘Ngopp a varca, miezo o mare

Lo te parl e nun respunn

Te si perze miez o suonn

Te vurria magna’ de vas

Ma ho paura e te sceta’

Cosi’ guarde da luntane

Co’stu core innammurat

Quann aggia’ spetta

D’averti questa sera

Co’ sta luna chiena?

Quann aggia’ sogna’

Di dirti quanto t’amo

Co’ stu’ core ‘man–ma tu–

Sogni qui nel blu…

Ninna nanna marinare

Tu si bell comme o’ mare

A vote calm, senza creste

A vote tutta na’ tempesta”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *