Am dat iama prin crama- Ep.9

iul. 23

Am dat iama prin crama- Ep.9

Dragi prieteni,

Zilele trecute, primesc de la un prieten (nu spui cine, persoana importanta…), un colet. Deschid coletul si cand colo, ce sa vezi, o printesa! Ptiu drace! Na c-a dat norocul peste mine! pam poc si poc, ma trezesc repede la realitate si-mi amintesc ca-s insemnat cu saiba pe deget. Pai atunci sa va zic cine era printesa:

Princess Cherica – ROSE 2013 – Limited Edition, by Alira (Winero), sec, din F.N. + C.S., un omagiu adus Principesei Pulcheria Sturdza, cunoscuta ca “Cherica”, cea care in 1931  s-a căsătorit cu Principele Dimitrie Grigorescu Sturdza, cei doi fiind bunicii AS Prinţul Şerban Dimitrie Sturdza, proprietarul Hotelului Cherica din Constanta, singurul loc in care se poate gasi acest vin.       20140713_223151

Culoarea este cea catre care tind mai toti producatorii de vin de pe la noi, in dorinta lor de a se alinia stilului impus de tatucii francezi. Primul nas este ierbos, dezvaluind C.S-ul din componenta sa, apoi F.N. vine cu cosul de fructe de vara, fine , elegante incheind cu ceva note florale.

Gustativ, vinul umple gura, aciditatea fiind una foarte placuta, incurajata si de volumele alcoolice reduse (12,5%) care fac din acest vin, unul de cursa lunga. De la cirese pietroase la citrice si apoi la caise toata livada vrea sa se afirme pe palatin.

In concluzie un vin demn de numele pe care-l poarta, un vin de vara care curge usor pe gat si care place tuturor. Se imprietenescte bine cu branzeturi fine, nematurate, sau cu platouri de fructe si ciocolata; asa cum le place unora sa zaboveasca pe terase in serile calduroase de vara, in adierea brizei…la asa momente merge vinul asta si platourile amintite.

Evident ca merge la baricuri si il voi redegusta cu drag. Totusi are un defect: prea putin dom’le! Ar fi putut face si-un Magnum…

De final, va las sa savurati acest minunat rose, in compania unei minunate printese a muzicii de data aceasta:

Mireille Mathieu & Charles Aznavour

Noapte buna natiune!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *