Am dat iama prin crama ep. 5

apr. 22

Am dat iama prin crama ep. 5

Dragi prieteni,

Dupa Saptamana Mare, in care n-am degustat nimic, a urmat Sarbatoarea Pastelui, cand am degustat ceva, unele publicate, altele…NU(sâc!). Acum, a inceput o saptamana minunata in care reluam vechile obiceiuri.

Drept urmare, am dat iama prin crama si mi-a picat cu tronc o fiola de la Crama Tata si Fiul – Apcovin – Focsani. Inculpatul in cauza, prezinta urmatoarele semnalmente: Cabernet Sauvignon – 2009 – Limited Edition 2028/19988, DOC Cotesti, 14% vol.

Si acum sa-l disecam: la prima atingere, sticla face o impresie buna – conica, grea, de calitate. Capisonul este personalizat, iar dopul este din pluta naturala, personalizat si el. Aici am o mica observatie si anume ca dopul este cam scurt – 38mm. Eticheta fata, curata, ingrijita, din hartie de calitate, aerisita, imi place. Eticheta spate este din aceeasi hartie insa prea incarcata si cu un text care… cam bate campii.

Crama Tata si Fiul - Apcovin - Focsani

Crama Tata si Fiul – Apcovin – Focsani

Trecand la ce ne intereseaza cel mai mult, adica licoarea din interior, va avertizez ca musai trebuie sa folositi decantor; pentru ca vinul are o camasa si o cantitate suficienta de substanta care poate provoca isterii unora, e preferabil sa fiti blanzi cu el. Nu e o tragedie, vinul a lucrat si a depus in sensul normal, fara defect si fara suspiciuni de “vicisitudinile raftului” – fiind achizitionat direct de la producator si depozitat in crama in conditii controlate. Vizual este usor opalescent, cu o culoare trecuta spre visina putreda, cu bordura caramizie, semn ca este ultima sansa sa-l consumati in perioada de viata. Nasul este usor atipic, fructat, ba chiar cumva spre fructe albe de vara supracoapte si intrate in fermentatie. In timp se poate simti si ceva dulceag precum “stafida” invocata de eticheta.

Gustativ vinul este “bland”, iarasi usor atipic C.S.-ului, cu astringenta mica, catifelat, iarasi destul de fructat si cu alcoolul destul de frumos integrat.

Cand am desfacut sticla si am inceput sa degust si sa-mi fac schita pentru ce urma sa scriu, am avut pornirea de a da cu el de pamant, insa pe masura ce l-am disecat am ajuns la concluzia ca este un C.S. foarte potrivit pentru cei ce nu pot sau n-ar putea bea un C.S. dur, verde, astringent etc.. Acesta este un C.S. accesibil si celor ce se bucura de Merlot, dar ar vrea sa incerce si ceva mai sus. Este perfect pentru o trecere lina. Ba chiar indraznesc sa spun ca ar putea avea chiar spre 15 -20 5 Merlot, ceea ce este si corect si legal.

Una peste alta, m-am bucurat de compania lui in aceasta seara, si cred ca aurul primit la IWCB in 2012 a fost pe deplin meritat. Acum insa este momentul sa lichidati toate rezervele daca le mai aveti.

Si daca stau si ma gandesc ca nu am dat prea multi bani pe el, este chiar placut.

Astept cu interes sa-i vad pe piata si mai activi si cu alte vinuri buna. 82pct.

Noapte buna natiune!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *