Ordinul European al Cavalerilor Vinului la Braila

iun. 26

Ordinul European al Cavalerilor Vinului la Braila

Dragi prieteni,

Dupa cum stiti (ca am tot povestit pe la evenimentele noastre), sau dupa cum veti afla acum, in perioada 06-08 Iunie 2014, am fost gazda si organizatorul unui eveniment deosebit pentru zona noastra – infiintarea Scaunului Cavaleresc Dunarea de Jos (Braila-Galati), din cadrul Legatului Constanta al O.E.V.E. Romania si Rep. Moldova. Cu aceasta ocazie i-am avut in ospetie pe multi si minunati confrati din Ordinul acesta, confrati de pe tot intinsul tarii; de la Deva pana la Constanta si de la Pitesti pana la Iasi, fara sa mai pun la socoteala prezenta Ambasadorului Senatului – Consul Tit. Prof. Josef von Jenei, impreuna cu sotia sa, veniti direct din Austria.

Evenimentul a fost precedat de Conferinta Nationala a Asociatiilor Femeilor Intreprinzatoare din Romania (A.F.I.R), sub conducerea colegei noastre Cons. Zenaida Costea, din Galati, care este si conducatorul AFIR Galati. Tot ea, a organizat vineri seara, o petrecere campeneasca de bun venit pentru oaspetii nostri si pentru oaspetii ei. Petrecerea a avut loc la minunatul Complex Stejarul din Padurea Garboavele. Toate bune si frumoase, muzica si veselie, porcusori la protap, ansambluri folclorice si vin bun de la Crama Alcovin Macin.

Sambata dimineata „pe racoare” i-am imbarcat pe toti, cu mic, cu mare, pe Nava Lacu Sarat si i-am purtat pe Dunare pret de 3 ceasuri, timp in care au servit pe langa gustarile reci cu telemea de Braila si buric de cascaval, si un bors de peste cu mamaliga si ardei iuti de s-au stricat polonicele la cate „refill-uri” am facut la blidele cu bors; deh, bors din crap si somn de Dunare, facut ca la mama lui acasa, nu gasesti pe orice balta. Si asta multumita colaboratorilor nostri de la Restaurantul Privighetoarea. Evident ca pestele nu poate sta pe uscat, astfel incat l-am stropit cu un delicios Fume de la Crama Budureasca, adus de viitorul Hospes Marius Stoica – sommelierul Cramei Budureasca.

A urmat somn de voie si program de refacere, pentru ca la ora 18:00, ne-am reintalnit in centrul orasului, in tinuta de parada, cu baniere, steaguri, blazoane si Fanfara Militara care ne-a deschis drumul prin Piata Traian, catre Muzeul Brailei unde a avut loc infiintarea oficiala a organizatiei locale precum si primirea noilor Cavaleri ai Vinului. Ceremonia a fost asa cum deja am impus in ultima perioada, una solemna, bine pusa la punct si care a transmis emotiile necesare noilor confrati, dar care s-au aratat gata sa faca fata oricarei provocari. Ii felicit si cu aceasta ocazie! Nu pot omite ca a avut loc si o avansare, respectiv de la Hospita la Dame. Din motive „tehnice” nu voi mentiona aici numele noilor membri si nici pe cele ale participantilor – priviti galeria foto si identificati-i singuri.

Dupa ceremonie a urmat Cina festiva, organizata in cinstea noilor confrati si a noii organizari locale, cina ce a avut loc la Reset Balroom si unde, pe invitati, i-au asteptat alte surprize.

Spumantul de bun venit a fost oferit de noul nostru confrate Florin Petrache – sommelier la Casa Panciu.

Seara a debutat cu un spectacol minunat oferit de dansatorii Comunitatii Elene din Braila, pentru ca suntem un oras cosmopolit, nu-i asa?! Si pe acest spectacol au fost servite aperitivele formate din tartine de icre de crap si de stiuca si salata de ton, evident acompaniate de un Riesling de la Crama Vinarte.

Au urmat dansatorii nostri de la Scoala Populara de Arte, care i-au incantat pe cei prezenti cu dansuri populare romanesti de toata frumusetea. Iar noi am mai servit si un salau in crusta de ierburi si nuci cu garnitura de piure de cartofi si piure de sfecla rosie, acompaniate dupa cele 2 garnituri cu Renatus Alb, oferit de Crama Alcovin Macin si cu Roze de la Alira, oferit de confratele nostru Ghenadie.

Si s-au prezentat noii nostri confrati, iar unul din ei, a tinut sa o faca intr-un fel aparte, astfel ca ne-a incantat cu un recital de chitara clasica, si pret de cateva minute, nici macar musca nu s-a auzit in sala. Este vorba despre prof. Cosmin Cernat, un prieten foarte drag mie, care ma emotioneaza la fiecare recital.

Senzatia serii a fost plachia aromatizata din somn de Dunare, stropita cu Babeasca Neagra de la Crama Delta Dunarii, oferita cu mult drag de noul nostru confrate, sommelierul Catalin Mititelu. Evident ca seara nu se putea incheia fara platouri de branzeturi oferite prin bunavointa Sefului Legatului Constanta – Judex Stefan Gogota. si acompaniate de Lauri Cuvee Aliman oferit tot de Crama Alira.

Orice eveniment festiv trebuie sa se incheie in mod festiv, iar la Braila asta s-a intamplat odata cu servirea tortului, de fapt a torturilor, pentru ca au fost mini-tortulete, fiecare purtand blazonul Ordinului. O minunatie dulce gratie minunatei cofetarii Cool Chocolate. Toate momentele au fost imortalizate de fotograful oficial al evenimentului – George Tudose, pe care vi-l recomand cu caldura. Si nu in ultimul rand trebuie sa-l amintesc si pe cel ce a gatit cu pasiune si daruire toate bucatele – Chef Catalin Nechita.

Nu am facut descrierile vinurilor servite la eveniment deoarece asta va face obiectul unei degustari a Clubului de Vinuri PistoaneBaricate.

La final trebuie sa mentionez si sa multumesc si partenerilor media:

MagicFM Braila

www.pistoanebaricate.ro

www.savoareavinului.ro

Acestea fiind spuse, nu-mi mai ramane decat sa va adresez salutul nostru cavaleresc:

IN HONOREM DEI ET IN HONOREM VINI !!!

2 comments

  1. Cosmin /

    Brovo!!! Un eveniment reusit 100% cu un ecou prelungit mult timp in Romania. Felicitari !!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *