Episodul 7: Oaspete de seama…

ian. 25

Episodul 7: Oaspete de seama…

Pilot 1 – Iulian; Copilot 1 -Cristina;

Pilot 2 musafir – Razvan aka RaSto aka Vin2.ro

Copilot 2 – M. Vernescu

Pilot 3 – Razvan;

Circuitul: Restaurant All Saints – Braila

Vin 1: SERVE; Cuvee Amaury, (al 2-lea asamblaj de vin din Romania, dupa 1990)

2011; 13,5%; VDOC-CMD, Ed. Lim. 10998 sticle;

ep 7.3

Cupaj de Riesling si Sauvignon Blanc.

Culoare galben aurie, foarte onctuos.

Nas mineral, cu usor fum.

Aciditate inca buna, gust lung si echilibrat. Se deschide treptat cu arome de migdale crude si samburi.

Lasa o dulceata de lemn pe buze, ca tigarile de foi cu arome.

Postgustul vine si el cu un pumn de samburi de caise.

Ne place asa ca va intra in randul baricurilor.

ep7.2

Vin 2:  SERVE; Vinul Cavalerului; Roze

2013; IG; Colinele Dobrogei; 13%;

Culoare roz de bombonele, simpatica.

Nas aproape absent.

Sec, la limita superioara, cu aciditate prea mica pentru un vin nou.

Subtirel si apos, merge baut de sete.

Din pacate a pierdut trenul si-l trimitem la spalat pistoane.

Vin 3: Intervitt Zimnicea; Nobilitas;

Cramposie; Terasele Dunarii; min. 13%( min. asta nu prea l-am inteles noi, dar vom mai cerceta)

Culoare ok.

Nas proaspat de fructe crude de vara.

Aciditate medie, insa mi-ar fi placut un pic mai mare.

Gust lung, persistent si proaspat ce aminteste de florile de Mai.

Spunem DA, si-l expediem la baricuri.

Vin 4:  Alcovin Macin; Renatus Alb;

DOC-CMD; Sarica Niculitel; 2012; 13%

Ed. Lim. sticla 1379/6872, demisec

Cupaj din: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Tamaioasa Romaneasca si Muscat Ottonel.

Prim nas de unt urmat de de flori de salcam.

Gust armonios, integreaza bine cele 4 soiuri, luand ce este mai bun in fiecare.

Onctuos, proaspat, cu aciditate atat cat ii trebuie, si gust lung, acompaniaza perfect un peste MaoTao.

Ramane in atentia noastra pentru viitor, iar acum il trecem la baricuri.

Vin 5:  Incalziti bine si cu sorbul deschis la capacitate maxima, am mai fi degustat ceva, mai ales ca mai erau ‘fo 6 artisti in stand-by; insa riscand sa fim dati afara, am hotarat sa incheiem seara si in acest sens RaSto a ales s-o facem galagios. Astfel am cautat si gasit un spumant bine racit, pe care am hotarat sa-l decapitam.

Intrebari si raspunsuri si iar intrebari si…. POC! Pana sa ne trezim, el o si decapitase…dar sa nu credeti ca a fost „a sabre”, nici vorba, pai de unde sabie? om fi noi in Braila, dar suntem civilizati cand primim musafiri. Nu, decapitarea a fost „a verre”, adica cu paharul, mai exact cu piciorul unui pahar.

Spumant Panciu; Dealul Sarbilor;

ep 7.1

 Ed. Lim. sticla 769/600; 2012; 11,5%; brut;

Cupaj din Feteasca Romaneasca si Muscat Ottonel.

 Sec, aspru si agresiv, cam asa ne-a tratat spumantul decapitat. Nu ne-a prea impresionat dar ne-a racorit bine.

Drept urmare, nu-l trimitem nici la stanga, nici la dreapta, ci il asteptam la colt pentru o decapitare viitoare.

…to be drinked…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *