Concurs !!!

feb. 02

Concurs !!!

Dragi prieteni,
Va invit la un nou concurs:
1. Spuneti ce peste este cel din imagine si puteti castiga o sticla de vin;
2. Dati o reteta de preparare a pestelui respectiv si puteti castiga inca o sticla de vin;
3. Spuneti cu ce vin trebuie asociat

Reguli:
# dati „like la pagina de fb pistone baricate;
# postati raspunsul vostru DOAr ca si comentariu pe blog;

succes!
expira la ora21:0010406514_10153030536264250_8999508879647267115_n

7 comments

  1. COSTEL /

    PESTE SPADA, VIN ASOCIAT ROZE ALIRA, CA CUPTOR PE PAT DE ROSII

  2. COSTEL /

    LA CUPTOR, SCUZE GRESEALA

  3. Vasiliu Cristian /

    Peste spada asociat cu spumant brut

  4. george /

    E mai tarziu de ora 21, dar unii sunt pasari de noapte. 🙂 Dupa cum arata, as zice ca e peste lopatar (paddlefish), zis si sturionul american. Daca e asa, merge la gratar cu o salata usoara alaturi. Pentru pretentiosi, se poate face la gratar cu sos de rapane si vin alb. Si daca tot am zis de vin, sa fie Cabernet Sauvignon…sa spun si producatorul?…

  5. Peste spada,Lacerta Cuve IX (Cabernet sauvignon, Merlot, Feteasca neagra, Syrah)…
    Reteta:
    2 bucati de peste spada (aprox 700 g)
    2 linguri ulei de masline
    sare si piper dupa gust
    1/4 cana pesmet
    Pentru sos
    10 rosii mici taiate cubulete
    1/4 cana masline negre feliate
    3 lingurite capere
    1 catel usturoi zdrobit
    2 linguri ulei masline
    sare si piper dupa gust
    1/4 cana patrunjel tocat
    5 linguri ulei masline pentru prajit

    Pestele spada este atat de gustos si de consistent incat ai putea fi usor pacalit ca e pipet de pui sau de curcan, preparat intr-un mod mai original. Pestele spada cu rosii si cu masline este o reteta mediteraneana, care se remarca prin aroma pe care o lasa usturoiul, masline si caperele, ingredientele cheie din sosul cu care veti servi aceasta reteta minunata.

    Cum se prepara? Luati cele 2 bucati de peste, le ungeti cu ulei de masline, presarati sare si piper si apoi le treceti prin pesmet, pe ambele parti. Incingeti bine o tigaie in care ati pus restul de ulei de masline si prajiti bucatile de peste pe ambele parti, aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Aveti grija ca focul nu fie foarte puternic, pentru ca, fiind dat prin pesmet, riscati sa se prajeasca prea tare la suprafata iar in interior sa ramana crud.

    Cat timp se prajeste pestele, pregatiti sosul-garnitura. Amestecati usurel, circular, in asa fel incat sa se contopeasca toate aromele. Sucul rosiilor va va surprinde la fiecare degustare iar patrunjelul proaspat le va accentua pe toate, la un loc. Garantat, aceasta reteta va impresiona si pe cei mai pretentiosi si, fara indoiala, deja vi s-a facut pofta…
    sursa: (http://www.mixtopia.ro/cooking/retete/peste-spada-cu-rosii-si-masline/)

  6. COSTEL /

    rezultatele? cine a castigat?

  7. din pacate nu avem castigatori. pestele este Poliodor, din familia sturionilor, crescut intr-o ferma piscicola din Iasi. A iesit minunat la cuptor tinut cam pana s-au fiert legumele de sub el – aldente (1-1,5h)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *