Clubul de vinuri Vademecum

mart. 28

Clubul de vinuri Vademecum

Dragi prieteni,

In aceasta seara, am avut deosebita placere sa fiu invitat de confratele Laurentiu Horodnic (Ordinul European al Cavalerilor Vinului – Legat Bucuresti), la o degustare gazduita de Restaurantul Rosetya din Bucuresti, prin bunavointa altui confrate – Cristi Grigore.

Au participat iubitori ai vinului, interesati de o mai buna cunoastere a caracteristicilor vinului si de asocierile acestuia cu mancarea.

Vinurile prezentate si discutate au fost:

– Riesling – 2013 – Domeniul Vladoi – Podgoria Murfatlar

– Feteasca Alba – 2011 – Colocviu Casa de vinuri Cotnari – Podgoria Cotnari

– Feteasca Regala – 2012 – Domeniul Vladoi – Podgoria Murfatlar

– Feteasca Neagra ROZE – 2013 – Domeniul Vladoi – Podgoria Murfatlar

– Babeasca Neagra – 2012 – Crama Delta Dunarii/LaSapata – Podgoria Sarica-Niculitel

– Feteasca Neagra – 2012 – Domeniul Vladoi – Podgoria Murfatlar

– Feteasca Neagra – 2011 – Domeniul Vladoi – Podgoria Murfatlar

– Cabernet Sauvignon – 2011 – Domeniile Ostrov – Podgoria Ostrov

– Detaliu ALB si ROSU – Crama Oprisor;

club1

www.oenolog.ro

Aceste vinuri au fost insotite de preparate deosebite din bucataria restaurantului, special concepute pentru a arata participantilor, ca asocierile trebuiesc facute pe baza de experiment, si nu pe baza de lectura. Evident, lectura de specialitate este necesara pentru a arata directia, insa vinurile sunt atat de diferite si de diverse, incat adevarata asociere se face practic, gustand vinul si mancarea.

Nu voi face aici o analiza a vinurilor si a mancarurilor, pentru ca nu asta mi-am propus, desi nu ma pot abtine sa spun cat pot de tare, ca Domeniul Vladoi a impresionat cu vinurile sale atat de curate, elegante si expresive; lucru imbucurator daca stam si ne gandim ca este un producator mic, fara investitii de milioane de euro, insa constiincios si pasionat de munca sa, ceea ce se vede imediat ce este provocat la discutii.

club2

Clubul de vinuri Vademecum

As vrea sa mai mentionez ca Babeasca Neagra de la Crama Delta Dunarii, a reusit sa convinga si acest public, ca este un vin care se poate prezenta onorabil, cu extract deosebit, cu intensitate aromatica, corpolenta suficienta si note picante incantatoare.

Cei 2 amfitrioni, Laurentiu Horodnic – www.oenolog.ro si Cristi Grigore – Restaurant Rosetya, au dat participantilor un adevarat „vademecum”, povestind vinurile la granita dintre tehnic si hedonist, astfel ca cei prezenti sa inteleaga vinul in complexitatea lui, fara a se plictisi insa. Atmosfera incantatoarea a provocat la discutii, intrebari si raspunsuri, precum si pareri personale pe tema compatibilitatii vinurilor cu mancarea.

club4

Clubul de vinuri Vademecum

O seara de exceptie , spun eu, un club de vinuri „scoala”, care este necesar si binevenit pentru toti cei ce vor sa invete lucruri noi, sa deguste vinuri deosebite, si nu in ultimul rand, sa se bucure de prezenta agreabila a unor oameni ce impartasesc aceeasi pasiune – vinul de calitate.

Clubul de vinuri Vademecum

Clubul de vinuri Vademecum

Multumesc si ii felicit pe:

– Laurentiu Horodnic -www.oenolog.ro

– Cristi Grigore – Restaurant Rosetya

pentru invitatie si pentru organizare;

– Domeniul Vladoi

– Casa de Vinuri Cotnari

– Crama Delta Dunarii/LaSapata

– Domeniile Ostrov

– Crama Oprisor

pentru vinurile muncite cu daruire si sudoare;

Noapte buna natiune!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *