Aventuri oenogastronomice in Braila – Restaurant Peskano

Dec 23

Aventuri oenogastronomice in Braila – Restaurant Peskano

Dragi prieteni,

Pentru ca in 2016 mi-am propus sa fiu mult mai activ decat in 2015, am inceput sa-mi fac incalzirea inca de pe acum, astfle incat am luat in vizor restaurantele din Braila.

De foarte putin timp, s-a deschis restaurantul Peskano, un restaurant amenajat pe Dunare, pe un ponton, asa cum ii sta bine unui oras de pe Dunare. IMG_0038Peskano a fost amenajat cu fonduri EU si cred ca ar vrea sa fie un restaurant cu specific pescaresc, nimic rau sau gresit, insa pentru un locuitor al orasului, recunosc ca nu acest aspect m-a atras foarte mult. Am si eu viciile mele, iar unul din ele se numeste VITA! Ei da, de cand asteptam sa pot striga in gura mare ca se poate manca vita gustoasa si pregatita conform solicitarii si in Braila. Iata ca acum pot, si ma bucur nespus pentru asta.

Asadar, intr-o seara minunata am decis impreuna cu cativa prieteni sa mergem la locul faptei. Intrand in restaurant, m-a intampinat o atmosfera foarte placuta, calduroasa si primitoare care m-a determinat imediat sa vreau sa facem o recenzie, chiar daca nu asta planificasem.

Amenajat cu foarte mult gust, cu stuf si bambus, cu lemn si funii, restaurantul parca te face sa uiti ca esti intr-un loc public si iti da o senzatie de „acasa”, ceea ce este minunat, mai ales ca asta inseamna sa stai si sa faci consumatie… Am fost intampinati de un ospatar echipat elegant, amabil si zambitor (mai rar asa ceva). Meniu de bucate, de bauturi si carte de vinuri, toate ne-au fost prezentate spre consultare. Este drept ca mi-as IMG_0041fi dorit ca suportul sa fi fost mai elegant, insa am aflat ulterior ca este doar o varianta provizorie, cele definitive urmand sa soseasca la inceputul anului 2016.

Mi-a placut foarte mult ca nu se fumeaza in interior, viciosii fiind asteptati de scrumiera afara, la briza Dunarii, ceea ce permite savurarea mancarurilor si a bauturilor. Un alt aspect foarte interesant este ca mesele sunt la o distanta apreciabila una de cealalta iar scaunele permit ospatarului sa faca serviciul corect. Fiind pasionat de vita, am comandat vita; asa cum imi place mie, rare-medium…ceea ce am si primit. Da, surprinzator sau nu, am primit ceea ce am cerut. Carnea frageda, gustoasa si prezentata foarte elegant pe platouri de piatra. Am stropit-o cu un minunat Blaufraenkisch de la Lacerta servit la temperatura corecta.

Desi mi-am propus sa fiu scurt, nu pot incheia fara sa amintesc de desertul absolut fabulos – Moelleux au chocolat, facut atunci si acolo, cu un gust desavarsit. (am aflat ca bucatarul este obsedat de deserturi – norocul nostru)!

Toata distractia pentru 4 persoane, mancare, bautura si desert = 336 ron, un scor foarte decent.IMG_0047

Din grila de recenzie au rezultat 85,5 puncte din 100, ceea ce il face PRIMA recomandare pentru servirea mesei in Braila.

As vrea sa mentionez ca n-am scris recenzia pana nu am revenit pentru a ma convinge ca nu a fost o intamplare. Astfel ca am revenit singur si am cerut un „tomahawk”, adica o bucata de carne de 950 gr, o specialitate pentru gurmanzi. Am primit „toporul”, adus pe gheridon, servit de catre ospatar, transat si fript la standardul clientului pe piatra incinsa, chiar langa masa. Absolut delicios si la numai 120 lei/ portia de 950 gr, m-a convins ca stacheta se disputa de aici in sus…

Cu aceasta ocazie lansez provocarea catre restul restaurantelor din oras, sa mai umble putin la calitate in sus, la preturi in jos; iar la servicii… tot in sus. Sa vedem cine reuseste sa ia mai multe puncte la recenziile din 2016. Hai, nu fiti timizi !!!

 

Noapte buna natiune !

Pentru toti proprietarii de restaurante din Braila, la acest articol asociez o piesa cu mesaj: Don’t be so shy !!! (si ma refer la ceea ce presupune un restaurant…)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *