A trecut IWCB2014, traiasca IWCB 2015!

iun. 11

A trecut IWCB2014, traiasca IWCB 2015!

Dragi prieteni,

Cu intarzierea de rigoare(cred ca pot sa fac un brand din asta), imi dau si eu cu parerea despre concursul de vinuri ce are loc anual in tarisoara noastra.

Pai, as vrea sa mentionez ca am participat integral atat la concurs cat si la evenimentele de dupa… Deci, am vazut, am mirosit, am degustat si mi-am dat cu parerea despre tot si toate, de la organizare, pana la curcanul de la Zimbria, de ne atragea in pauza mai ceva decat domnisoarele de-l prezentau.

Drept urmare, ca si organizare mi s-a parut ca lucrurile au mers „ceas”, cu un timing bine gandit si cu pregatiri si indicatii precise, astfel ca singurele momente necalculate au fost din categoria s-a solicitat a 2-a sticla, a picat reteaua, sau chestii ce nu puteau fi prevazute de organizatori. Despre partea de divertisment, ca sa-i zic asa, adica ce s-a intamplat seara, nu va zic nimic, ca sa nu fiti invidiosi; dar puteti sa va uitati la poze… In concluzie: pentru organizare nota 9, pentru ca nimeni nu-i perfect! De remarcat si echipa tanara de sommelieri, care si-au facut datoria exemplar.

Despre vinuri insa, as spune niste lucruri, dar nu vreau sa declansez un razboi in spatiul virtual. Dar sa incepem cu partea    10313059_10152421473559250_8146317945466754786_nfrumoasa a lucrurilor: au fost vinuri de exceptie si serii pe care le-am fi degustat si aprofundat pana a 2-a zi. Vinuri interesante si diverse, de prin toate colturile lumii, unele mai cu motz decat altele. Nu intru in detalii si statistici pentru ca s-a mai scris aici.

Marea mea bucurie a fost insa, Medalia de Aur, obtinuta de Domeniul Vladoi cu Roze 2013 din Feteasca Neagra, despre care am scris aici inainte de concurs si pe care l-am promovat cat si cum am putut. Imi place si ma bucur ca nu sunt singurul. O bucurie la fel de mare mi-a facut si Caloian Rhein Riesling, care mi-a placut de la prima degustare.

Totusi nu totul a fost roze, nici macar alb, ci uneori a fost opac, patat, malastropit, bilibistrocit si alte mancicloape cu arome de varza murata, pipi de soarece, stireni(fibra de sticla) si alte asemenea lighioane de care nu te puteai apropia si care ne-au oripilat privirea, mirosul si gustul; acum am inteles de ce juratii de la Masterchef arunca unele farfurii pe jos. Eu nu as fi aruncat vinul pe jos, dar as fi vrut sa-l vad pe producatorul lui, cum bea in fata mea o sticla de asemenea mizerie. Pentru ca nu este scopul meu sa denunt mizeriile, voi incheia doar cu un umil sfat pentru producatorii de vin: inainte de a trimite probe la concurs, gustati vinul, eventual si cu ceva amici(altii decat vecinul Costica) pe care rugati-i sa va spuna sincer daca ar bea asa ceva.             10414506_705610806161919_8936880701930002065_n

Nu cred ca are rost sa preiau maxima cu „asa se vede prin gard”, dar voi spune ca recomand oricarui blogger sa participe la acest eveniment, pentru ca este o buna ocazie de calibrare, de autoevaluare, etc.

Pentru mine a fost o onoare sa particip si un real castig. Ma bucur ca am facut-o si daca voi avea ocazia o voi face de fiecare data. Cred ca trebuie sa sprijinim cum putem acest demers, pentru a fi cat mai mare, cat mai bine organizat, cat mai serios si cat mai influent…

Noapte buna natiune!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *